Un locuitor din Moșnița Nouă a trimsi pe adresa redacției fotografii de pe două drumuri din localitatea de lângă Timișoara. „Pietruire cu deșeuri” – ne-a scris cetățeanul, atașând fotografiile, în care se vede cum pe drumuri a fost pus moloz rezultat din construcții. Primarul din Moșnița Nouă spune că este doar o primă etapă a lucrării pentru ridicarea terasamentului, iar peste acest beton concasat se va turna piatră: „Noi aducem acele drumuri la o stare mult mai bună”.
Cititorul nostru ne scrie că „pietruirea cu deșeuri” a avut loc pe strada Iederei și pe strada Macului și că oamenii își distrug mașinile pe aceste drumuri, mai ales că din acel „moloz” răsar chiar și unele bucăți de fier, care pot atenta serios la siguranța vehiculelor, dacă au „ghinionul” să le întâlnească.
„Priviți cum își bate joc primarul localității de noi. Pietruire cu deșeuri. Ne distrugem mașinile. Pe strada Iederei și pe strada Macului”, ne scrie cititorul nostru.
Unii dintre locuitorii de pe acele străzi s-au pus să strângă deșeurile de pe stratul de moloz.
Primarul spune că este vorba de străzi unde terasamentul este foarte jos și se fac aceste lucrări pentru a-l ridica. S-a făcut acest lucru cu beton din demolări, concasat, iar după această etapă urmează o alta – aceea în care tot acest strat se va acoperi cu piatră – fază care se va desfășura în aceste zile.
„Sunt unele străzi în Moșnița pe care primăria nu a reușit să acționeze de foarte multă vreme vizavi de întreținerea lor. Zona aceea este chiar la o intersecție, unde terasamentul era foarte jos și se formau bălți foarte mari. Reclamau oamenii în momentele când erau ploi că se formează bălți și că trebuie să facem ceva. În urma unor lucrări care s-au făcut pe parcurs s-au strâns betoane din demolări. De pe raza localității noastre se mai adună la construcții materiale din demolări și aceste materiale le transformăm în material propriu. Pe zona respectivă am ridicat terasamentul cu beton concasat. Există un utilaj care chiar acum lucrează pe această zonă. Aceste betoane concasate au structură metalică în ele. Acel concasor, utilaj industrial, selectează, dar nu selectează „farmaceutic”. Din păcate, acele impurități care mai sunt se văd în urma grederului. Noi facem lucrări cu muncitorii noștri, iar aceștia adună aceste impurități, dar după ce materialul este concasat. Noi facem acest lucru pentru a le crea un confort, nu un disconfort, dar unii nu au răbdarea necesară pentru a se termina lucrările la drum. Pe acele drumuri tot acest tip de material a fost, ne-am ridicat cu terasamentul, urmând ca peste acest strat să aplicăm un strat de piatră concasată de munte. Noi vrem să le facem un bine. Urmează în câteva ore să vină și acea piatră. Noi aducem acele drumuri la o stare mult mai bună”, a declarat Florin Bucur, primarul din Moșnița Nouă, pentru TION.
În Moșnița Nouă sunt 500 de kilometri de drumuri comunale. Acum se acționează pe 21 de kilometri de drumuri comunale pietruite.
Link sursa